Copenhagen Group A/S

ANDERS SEJERSDAL, CFO

Firmaet har hos Comit en hostet citrix-løsning – og her fortæller Anders Sejersdal om oplevelsen med løsningen og samarbejdet.

Hvordan var it-situationen hos Copenhagen Group, før I valgte Comit?

​”Vi er ca. 30-40 it-brugere og havde vores egen lille it-afdeling. Den fungerede udmærket, men var skrøbelig, da den var afhængig af enkeltpersoner og eget udstyr, som jo kan gå i stykker. Vi havde jo ikke 24 timers support i vores egen afdeling, så der var issues med support, når der skete nedbrud uden for normal arbejdstid. Problemet var, at vi havde servere på forskellige internationale lokationer, og nedbrud ramte især brugere uden for vores egen tidszone.”

Copenhagen Group udfører projekter for internationale organisationer i konfliktramte områder, bl.a. med mange forretninger i Afghanistan. I disse fjerne dele af verden er internetadgangen ofte upålidelig og dårligt udviklet.

”For et par års siden begyndte vi målrettet at outsource alle støttefunktioner for at kunne fokusere på vores kerneopgaver og samtidig reducere de faste omkostninger. Vi talte med forskellige leverandører, alle nogen, vi havde fået anbefalet,” fortæller Anders Sejersdal. ”Comit var hurtigt lydhøre over for vores særlige problemstillinger og tilbød en fuldkommen fleksibel og skalérbar løsning.”

Hvordan er jeres it-situation i dag?

​”I dag har vi en hostet citrix-løsning, hvor der i princippet ikke er installeret andet end en browser lokalt på brugernes pc. Vi har kun ét universalt image, som tjener alle formål. Det fungerer meget tilfredsstillende, selv med en simpel satellitforbindelse. Der var ellers en del reservationer i organisationen over for en citrix-løsning – ville den virke under fjerne himmelstrøg? Men det gør den altså.”

Anders Sejersdal fremhæver, at Copenhagen Group har reduceret virksomhedens it-udgifter til under 50% af tidligere niveau. Besparelsen er opnået, samtidig med at man har fået en meget driftssikker løsning med tryghed omkring service udenfor normal åbningstid, redundans, konstant backup etc. Skalérbarheden i løsningen sikrer fleksibilitet i forhold til det aktuelle behov – et afgørende argument for en projektorienteret virksomhed som Copenhagen Group, hvor aktivitetsniveauet kan svinge meget inden for ganske kort tid

”Vi har fået en driftssikker løsning, som ved sin skalérbarhed sikrer, at vi kun betaler for det, vi har behov for – det giver en finansiel tryghed, når aktivitetsniveauet ændrer sig.”