Hjemmearbejdsplads -

Undgå cyberangreb når du arbejder hjemme. Mange har etableret hjemmearbejdspladser for deres medarbejdere, til at øge sikkerheden.

Risikoen for cyberangreb er væsentligt forhøjet, da man hjemme ikke har samme sikkerhedsforanstaltninger, som når man er på arbejdspladsen. Det er derfor vigtigt at sikre at virksomhedens medarbejdere ikke udgør en risiko.

Hos Comit kan vi hjælpe med at etablere en sikker hjemmearbejdsplads. Der er grundlæggende behov for en VPN-forbindelse i kombination med en MFA-løsning, med henblik på at sikre, at det er dig der logger på.

Derudover er der behov for en aktiv antivirus-klient og en antimalware-klient, der beskytter mod ransomware angreb, CEO fraud og som automatisk opdaterer dine applikationer.

Alt dette kan vi hjælpe dig med uden at vi fysisk behøver være tilstede.

 

Hjemmearbejdsplads. Undgå cyberangreb når du arbejder hjemme

Ring på +45 4911 8800 og hør hvordan vi kan hjælpe.

Se artikler fra Finans og DR , der omhandler vigtigheden af, at have styr på sikkerheden i forhold til hjemmearbejdspladser.

Gode råd til organisationen

Checkmark
Kommunikation

Sørg for at der kan kommunikeres med alle medarbejdere, og at de er bekendt med de besluttede kommunikationskanaler.

Checkmark
Udnyttelse af situationen

Vær opmærksom på det øgede trusselsbillede, hvor kriminelle prøver at udnytte denne situation. De vil f.eks. forsøge at udbrede ransomware og sende phishinglinks og -sms’er, under dække af corona.

Checkmark
Fjernadgang

Sørg for at medarbejderne kender processerne for fjernadgang, og tester, at de virker (f.eks. VPN, fler-faktor autentifikation osv.)

Checkmark
Infrastrukturen skal understøtte fjernadgangen

Sørg for at infrastrukturen der understøtter fjernadgangen, har kapacitet og licenser nok til at dække det øgede antal brugere, der skal have samtidig adgang.

Checkmark
Automatisk opdatering

Sørg for at automatisk opdatering af medarbejdernes arbejdscomputere også virker, når de arbejder hjemmefra. Hvis dette ikke er en mulighed, skal medarbejderne mindes om at opdatere dem jævnligt.

Checkmark
Vær opmærksom på midlertidige adgange

Sørg for at være bevidst om risici ved eventuelle midlertidige adgange eller tilladelser, og at revurdere dem når behovet ikke længere er til stede.

Gode råd til medarbejderen

Checkmark
Brug kun arbejdspladsens værktøjer

Brug de værktøjer og kommunikationskanaler din arbejdsplads stiller til rådighed, og husk at sikkerhedspolitikerne også gælder når du arbejder hjemmefra. Vær for eksempel opmærksom på regler for brug af f.eks. private mailkonti og filudvekslingstjenester.

Checkmark
Husk at opdatere

Hvis din arbejdscomputer ikke holdes opdateret automatisk, skal du huske at holde den opdateret selv.

Checkmark
Test din fjernadgang

Test at din fjernadgang virker, så eventuelle problemer kan afhjælpes med det samme.

Checkmark
Pas på falske mails og SMS'er

Vær opmærksom på evt. falske mails eller sms, som du modtager under dække af nyheder om corona.

Checkmark
Beskyt den fysiske adgang

Husk også at beskytte den fysiske adgang til din arbejdscomputer, når du arbejder hjemmefra.

Få IT Sikkerhed med Comit