Undgå cyberangreb når du arbejder hjemme -

21. april 2020

Undgå cyberangreb når du arbejder hjemme

Som følge af den nuværende situation med Covid-19, har forsvarsminister Trine Bramsen samt Center for Cybersikkerhed, opfordret alle virksomheder, der har etableret hjemmearbejdspladser for deres medarbejdere, til at øge sikkerheden.

Risikoen for cyberangreb er væsentligt forhøjet, da man med sin hjemmearbejdsplads ikke har samme sikkerhedsforanstaltninger, som når man er på arbejdspladsen. Det er derfor vigtigt at tage denne nye situation alvorligt, og sikre at virksomhedens medarbejdere ikke udgør en risiko.

Hos Comit kan vi hjælpe med at etablere en sikker hjemmearbejdsplads. Der er grundlæggende behov for en VPN-forbindelse i kombination med en MFA-løsning, med henblik på at sikre, at det er dig der logger på.

Derudover er der behov for en aktiv antivirus-klient og en antimalware-klient, der beskytter mod ransomware angreb, CEO fraud og som automatisk opdaterer dine applikationer.

Alt dette kan vi hjælpe dig med uden at vi fysisk behøver være tilstede.

 

Hjemmearbejdsplads. Undgå cyberangreb når du arbejder hjemme

Ring på +45 4911 8800 og hør hvordan vi kan hjælpe.

Læs hvor nemt og sikkert du kan skifte dit password når du arbejder hjemme.

Se artikler fra Finans og DR , der omhandler vigtigheden af, at have styr på sikkerheden i forhold til hjemmearbejdsplads.

 

Gode råd til organisationen

Kommunikation
Sørg for at der kan kommunikeres med alle medarbejdere, og at de er bekendt med de besluttede kommunikationskanaler.

Udnyttelse af situationen
Vær opmærksom på det øgede trusselsbillede, hvor kriminelle prøver at udnytte denne situation. De vil f.eks. forsøge at udbrede ransomware og sende phishinglinks og -sms’er, under dække af corona.

Fjernadgang
Sørg for at medarbejderne kender processerne for fjernadgang, og tester, at de virker (f.eks. VPN, fler-faktor autentifikation osv.)

Infrastrukturen skal understøtte fjernadgangen
Sørg for at infrastrukturen der understøtter fjernadgangen, har kapacitet og licenser nok til at dække det øgede antal brugere, der skal have samtidig adgang.

Automatisk opdatering
Sørg for at automatisk opdatering af medarbejdernes arbejdscomputere også virker, når de arbejder hjemmefra. Hvis dette ikke er en mulighed, skal medarbejderne mindes om at opdatere dem jævnligt.

Vær opmærksom på midlertidige adgange
Sørg for at være bevidst om risici ved eventuelle midlertidige adgange eller tilladelser, og at revurdere dem når behovet ikke længere er til stede.

 

Gode råd til medarbejderen

Brug kun arbejdspladsens værktøjer
Brug de værktøjer og kommunikationskanaler din arbejdsplads stiller til rådighed, og husk at sikkerhedspolitikerne også gælder når du arbejder hjemmefra. Vær for eksempel opmærksom på regler for brug af f.eks. private mailkonti og filudvekslingstjenester.

Husk at opdatere
Hvis din arbejdscomputer ikke holdes opdateret automatisk, skal du huske at holde den opdateret selv.

Test din fjernadgang
Test at din fjernadgang virker, så eventuelle problemer kan afhjælpes med det samme.

Pas på falske mails og SMS’er
Vær opmærksom på evt. falske mails eller sms, som du modtager under dække af nyheder om corona.

Beskyt den fysiske adgang
Husk også at beskytte den fysiske adgang til din arbejdscomputer, når du arbejder hjemmefra

Vil du have nyheder fra os direkte i din mailbox?